Kopen elektrische scooter (1): oriëntatie

elektrische-scooter-evt-168
Overweeg je de aanschaf van een elektrische scooter of e-scooter? Hier is een overzicht van sites en links die je kunt gebruiken bij het online shoppen en oriënteren. Gemaakt omdat ik nu zelf overweeg om zo’n scooter te kopen voor mijn woon-werk verkeer. Als je aanvullingen hebt, vul het dan vooral aan zodat het overzicht completer wordt. Deel 2 zal binnenkort volgen. Hierin ga ik de modellen vergelijken die voor mij interessant zijn. Medio augustus maak ik enkele proefritten en ook hierover zal ik bloggen in deel 3.

Waarom een elektrische scooter?
Omdat ik graag een milieuvriendelijk vervoersmiddel wil hebben. Ze zijn lekker stil, schoon, makkelijk in onderhoud en lijken mij gemakkelijk te besturen. Daarnaast hoef je nooit te tanken, want je sluit zo’n scooter ’s avonds aan op het stopcontact en kunt de dag er na weer rijden. Bovendien bevorder je zo met je consumentenvraag milieuvriendelijke innovatie. Een win-win-win situatie dus. Maar voordat ik zo’n aanschaf doe wil ik wel zeker weten dat ik een goede aankoop doe. Want het gaat toch om bedragen vanaf €2000.

Waar vind je informatie over elektrische scooters?
Na mijn zoekacties in Google en op internet, ben ik een aantal sites tegengekomen die informatie bieden over de elektrische scooters. Ten eerste de modellen. Hier kun je eens bekijken wat er te koop is. Het beste kun je hier terecht op de volgende sites (een blog, enkele shops en leveranciers):

Overige informatie over elektrische scooters
Het gaat niet alleen om de modellen die er zijn. Wat belangrijk is, is het type accu dat in de scooter zit. Dit bepaalt hoe ver je er mee kunt rijden, wat het oplaadgemak is, etc. Daarnaast vind je ook overige info in de onderstaande links:

In mijn volgende post ga ik in op de modellen die ik op basis van deze sites heb geselecteerd voor mijn eigen shortlist. Waarvan ik een model of drie zal testen.

Andere posts in deze serie:
2. Kopen van een elektrische scooter: vergelijking en selectie modellen
3. Kopen van een elektrische scooter: de proefrit

27 antwoorden op “Kopen elektrische scooter (1): oriëntatie”

 1. Hoi Remco,

  Als aanvulling op je weblog het volgende: Mister Green en yerp zijn egenlijk importeur. MisterGreen van EVT en Yerb van hun eigen merk.
  Ik mis eigenlijk Juizz.nl Zij hebben alle A merken in een showroom aan de Overtoom in Amsterdam en zijn volledig onafhankelijk. Je kunt elke dag komen testen, lenen, proberen. Ook elektrische (bak)fietsen hebben ze daar, Segways enz.

  Laatste opmerking is dat de subsidies zijn afgeschaft sinds 1/01/2010

  groet bert

 2. Hoi! Ik heb vorige week een elektrische scooter gewonnen! Helaas zit er alleen een engelstalige instructie bij die nogal onvolledig is. Ik heb geen idee hoe lang ik kan rijden als de boel is opgeladen en ik heb ook geen idee waar ik hierover informatie kan vinden. Het gaat om een Fosti FST-LKE1. Kun je me helpen?

 3. @Wendy: wellicht vind je meer info via de fosti.nl site? (de importeur) Je kunt ook op je kentekenbewijs checken op de fabrieksnaam en die vervolgens googlen. Vaak worden de scooters namelijk in China onder vaste modellen geproduceerd die hier vervolgens onder andere merknamen geassembleerd en verkocht worden.

 4. Ik heb een jaar geleden een Qwic Emoto Lite gekocht en ik heb er nog geen spijt van hij doet het nog prima rijd op een volle accu 80 km en is ook nog niet stuk gegaan. Hij is wat duurder dan de meeste normale elektrische scooters maar hij gaat wel 2/3 keer zolang mee dus je kan beter iets meer betalen zodat je er wel een paar jaar langer mee gaat. @Taco: Anoniem reclame maken voor je eigen merk vanuit commercieel belang zonder een inhoudelijk bijdrage aan de reacties te leveren, sta ik niet toe. Als dit nogmaals gebeurt, zal ik alle reacties waarin Qwic voorkomt automatisch laten verwijderen. Dit geldt voor alle leveranciers.

 5. Ik heb ook een qwic scooter!, ook een emoto. Ook nog nooit problemen mee gehad! heb em nu 3jaar heeft nog nooit stil gestaan. Serieus ik raad het iedereen aan. grz johan
  @johan: Anoniem reclame maken voor je eigen merk vanuit commercieel belang zonder een inhoudelijk bijdrage aan de reacties te leveren, sta ik niet toe. Als dit nogmaals gebeurt, zal ik alle reacties waarin Qwic voorkomt automatisch laten verwijderen. Dit geldt voor alle leveranciers.

 6. ik heb ook een qwic scooter een emoto 87 ben er tevreden mee, die accu gaat lang mee! rij per dag 20 km
  heb nu net een hoog chill windscherm op laten zetten.. heb nu geen last meer van die naren regen en wind in mijn face. groetjes peter

  @peterbroekhuizen: Anoniem reclame maken voor je eigen merk vanuit commercieel belang zonder een inhoudelijk bijdrage aan de reacties te leveren, sta ik niet toe. Als dit nogmaals gebeurt, zal ik alle reacties waarin Qwic voorkomt automatisch laten verwijderen. Dit geldt voor alle leveranciers.

 7. Goededag,

  Wat me opvalt is dat Qwic overal zijn producten zit te promoten. Hier zie ik weer Taco tussen staan. Taco is van Qwic. Erg triest als je dan gaat zeggen dat je een Qwic hebt gekocht die goed bevalt. Taco zit hier de mensen onzin te vertellen. Jammer dat importeurs op deze manier reclame proberen te maken.

 8. Net een electrische scooter aangeschaft bij nonoiz.nl
  Wat een verademing, geen herrie of stank en in een paar uur opgeladen. Actieradius ca 60 km. Alleen weinig bergruimte ivm de accu.

 9. Na ruim 8 jaar elektrische scooters te rijden van verschillende merken heb ik er nu een van mvgreen SLX op zich goed rijdend ding min punten zijn snelheid staat op hun site 25 kilometer dit haalt hij nooit maximaal 21 kilometer gemeten via gps. en achter remmen zijn wat slapjes en betreft acceradius ligt op 45 kilometer bij volgeladen accu. dit zijn lood accu,s. maar hanteer baar is ie wel goed te noemen rij prestaties zijn ook goed.

  1. @Kees: bedankt voor je bijdrage over de mvgreen SLX. Herkenbaar dat het maximum niet gehaald wordt, dat doet mijn Novox C20 ook niet. Is iets met de software vermoedelijk. PS: Je laatste toevoeging heb ik verwijderd omdat je dat met mvgreen zelf zal moeten oplossen.

 10. Ik rij nu al ruim 1 jaar met de SLX van mvgreen gekocht bij auto kempen in veldhoven super service te noemen daarom schaf ik bij hem een tweede aan de mini met lithium accu deze word zaterdag 3- 9- 2013 geleverd hoe deze scooter is weet ik nog echt niet maar ik verwacht geen grote problemen ermee. de service van auto kempen staat bij mij erg goed aan geschreven top kerel die norbert.

 11. Ha Remco,

  Interessante weblog. Heb je ook al van ons bedrijf nonoiz gehoord? Er rijden inmiddels 250 scooters van ons rond..

  Groet Sander

 12. Ik rijd nu bijna 4 jaar een Govecs electrische scooter ( 17.000 km). Problemen gehad met accu. Netjes opgelost door de dealer
  Actiradius is bij nieuwe accu 50 km , na 2 jaar 30 km. s-Winters is de actieradius minder. Ieder jaar wel de aandrijfketting vervangen ( te laat natuurlijk , je komt geen meter verder meer). Per dag rijd ik 20 km . De piepende remmen zijn toch wel handig bij deze geruisloze scooter. Topsnelhijd is 47 km per uur. Ik laad hem gratis op in de gemeentelijke stalling.

 13. Welk type Govecs heb je? De actieradius is 50 bij een nieuwe scooter (max 45 km p/u of max 25 km p/u?n Ieder jaar een transmissieband vervangen?

 14. Welk type Govecs heb je? De actieradius is 50 bij een nieuwe scooter (max 45 km p/u of max 25 km p/u?n Ieder jaar een transmissieband vervangen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *